:: دوره 8، شماره 2 - ( تابستان 1398، شماره 28 1398 ) ::
جلد 8 شماره 2 صفحات 32-24 برگشت به فهرست نسخه ها
آسیب‌شناسی طرح کسب و کارهای خرد و خانگی کمیته امداد در استان گلستان
محمدرضا محبوبی 1، مهدیه باقری2 ، غلامحسین عبدالله‌زاده2
1- دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی گرگان، گروه ترویج و آموزش کشاورزی، دانشکده مدیریت کشاورزی، دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی گرگان ، Mahboobi47@gmail.com
2- دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی گرگان، گروه ترویج و آموزش کشاورزی، دانشکده مدیریت کشاورزی، دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی گرگان
چکیده:   (2688 مشاهده)
مقدمه: موفقیت طرح‌های اشتغال زا نیازمند شناسایی نقاط قوت و فرصت و تقویت آن‌ و شناسایی نقاط ضعف و تهدید و رفع آن‌ است. این پژوهش با هدف آسیب‌شناسی طرح کسب و کارهای خُرد و خانگی کمیته امداد امام خمینی(ره) در استان گلستان انجام شد.
روش: پژوهش از نوع کاربردی و روش آن پیمایشی بود. جامعه‌آماری تمامی مددجویان کمیته امداد در طرح‌های اشتغالزای کشاورزی، دامپروری و صنایع‌دستی استان گلستان در سال 1397 به تعداد یک هزار و هشتصد و نود و یک نفر بود که سیصد و بیست و یک نفر از آنان به‌صورت تصادفی به‌عنوان نمونه انتخاب شدند. ابزار پژوهش، پرسشنامه محقق ساخته بود. روایی صوری ابزار با بررسی دیدگاه‌های اعضای هیات علمی و کارشناسان کمیته امداد و روایی محتوایی آن با استفاده از نسبت اعتبار محتوا و شاخص اعتبار محتوا تعیین شد که مقدار نسبت اعتبار محتوا هشتاد و هشت صدم و مقدار شاخص اعتبار محتوا هشتاد و چهار صدم به‌دست آمد. پایایی پرسشنامه با استفاده از آزمون آلفای کرونباخ برای نقاط ضعف، قوت، تهدید و فرصت به ترتیب هشتصد و نود چهار هزارم،هشتصد و هشتاد و نه هزارم، هشتصد و سی و هفت هزارم و هشتصد و هجده هزارم به‌دست آمد. داده‌ها با استفاده از روش سوآتSWOT و به کمک نرم افزارSPSS22 وExcel مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفت. 
نتایج: مهمترین نقطه قوت طرح استفاده از نیروی کار سایر اعضای خانواده و ایجاد زمینه کار خانوادگی، مهمترین نقطه ضعف ناکافی بودن اطلاعات و مهارت‌های فنی و تخصصی مددجویان جهت راه‌اندازی کسب و کار، مهمترین فرصت، فراهم بودن زمینه برخورداری از آموزش‌های رایگان فنی و حرفه‌ای و مهمترین تهدید‌ واردات بی‌رویه محصولات مشابه با قیمت کمتر بود. 
بحث و نتیجه‌گیری: طرح‌های اشتغالزای کمیته امداد در استان گلستان دارای نقاط ضعف، قوت و فرصت‌ها است، از این رو باید راهبردهایی را برگزید که به دنبال چیره شدن بر نقاط ضعف طرح برای یافتن فرصت‌های جدید باشد.
واژه‌های کلیدی: آسیب‌شناسی، طرح‌های اشتغالزا، کمیته امداد امام خمینی (ره)
متن کامل [PDF 461 kb]   (2007 دریافت)    
نوع مطالعه: پژوهشي | موضوع مقاله: تخصصي
دریافت: 1397/10/8 | پذیرش: 1398/6/8 | انتشار: 1398/6/30


XML   English Abstract   Print



بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.
دوره 8، شماره 2 - ( تابستان 1398، شماره 28 1398 ) برگشت به فهرست نسخه ها