:: دوره 4، شماره 2 - ( تابستان 1394، شماره 13 1394 ) ::
جلد 4 شماره 2 صفحات 32-27 برگشت به فهرست نسخه ها
مددکاری اجتماعی سالمندی
سید رضا جوادیان
دانشگاه یزد ، javadian@yazd.ac.ir
چکیده:   (11514 مشاهده)

مقدمه: امروزه مددکاری اجتماعی سالمندی به عنوان یکی از تخصص‌های این حرفه برای کمک به سالمندان و خانواده‌هایشان در نظر گرفته می‌شود. یکی از باورهای شکل گرفته در مورد جمعیت، افزایش نگران کننده جمعیت سالمندی است. جمعیت شناسان پیش‌بینی می‌کنند که تا سال2050 میلادی جمعیت سالمندان به 2 میلیارد نفر برسد. این در حالی است که بسیاری از سالمندان با فقر و مشکلات دیگری چون دسترسی محدود به خدمات بهداشتی و مراقبتی مواجه هستند. بنابراین به نظر می‌رسد که خدمات مددکاری اجتماعی با تقاضاهای گسترده‌ای برای تأمین نیازهای مختلف این جمعیت در حال رشد مواجه باشد. دراین مقاله‌ی مروری به اهمیت مددکاری سالمندی و معرفی نقش‌های مددکاران سالمندی و چالش‌های پیش روی آن پرداخته می‌شود.
روش: مقالات،کتاب‌ها و اسناد مرتبط با موضوع به شیوه‌ی اسنادی وکتابخانه‌ای، مرور و بررسی شدند.
نتایج: به طور کلی خدمات مددکاری اجتماعی سالمندی در برگیرنده‌ی دامنه‌ای از خدمات مراقبتی مؤسسه‌ای تا خدمات مراقبتی مبتنی بر جامعه است. این خدمات شامل مدیریت کیس، مداخله در بحران، مراقبت‌های بهداشت روانی، مراقبت‌های روزانه، مراکز روزانه سالمندان و کمک‌های خانگی می‌باشد. البته گرایشات بیشتری در زمینه خدمات مبتنی بر جامعه وجود دارد، چرا که هدف خدمات مبتنی بر جامعه، قادرسازی سالمندان به پیرشدن در خانه‌ها و محیط‌هایشان است.
بحث و نتیجه‌گیری: آگاهی از نقش‌ها و اقدامات مددکاران اجتماعی سالمندی منجر به استفاده بیشتر از توانایی‌های مددکاران در زمینه کمک به سالمندان و خانواده‌هایشان به منظور مقابله و تطابق و همزیستی با شرایط پیچیده، می‌شود.

واژه‌های کلیدی: مددکاری اجتماعی، سالمند، خدمات
متن کامل [PDF 213 kb]   (11658 دریافت)    
نوع مطالعه: كاربردي | موضوع مقاله: تخصصي
دریافت: 1394/7/23 | پذیرش: 1395/4/23 | انتشار: 1395/4/23


XML   English Abstract   Print



بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.
دوره 4، شماره 2 - ( تابستان 1394، شماره 13 1394 ) برگشت به فهرست نسخه ها