1- دانشکده روانشناسی و علوم تربیتی دانشگاه سمنان، ایران 2- دانشگاه اراک
چکیده: (7999 مشاهده)
مقدمه: با توجه به اینکه استفاده از راهبردهای مقابلهای موثر وکارآمد ودارا بودن تابآوری در افراد باعث افزایش سازگاری آنان در زمان بروز تنش و فشارهای روانی و کاهش وابستگی به مواد میشود، پژوهش حاضر با هدف مقایسه راهبردهای مقابلهای و تابآوری در افراد وابسته به مواد و افرادعادی انجام شده است.
روش: طرح این تحقیق توصیفی و به روش علی- مقایسهای اجرا شده است. جامعهآماری را کلیه افراد ساکن شهر اراک در سال 1393تشکیل داده است. تعداد 94 نفر از افراد مبتلا به سوءمصرف مواد به روش نمونهگیری دردسترس از بین افراد مراجعه کننده به مراکز ترک اعتیاد شهر اراک انتخاب شدند. از بین خویشاوندان و همراهان افراد وابسته به مواد 94 نفر برای گروه افراد عادی انتخاب شدند. نمونهها براساس سن، جنس و درآمد همتاسازی شدند.در این پژوهش ازپرسشنامه تابآوری و مقیاس راهبردهای مقابلهای اندر و پارکر و برای تحلیل دادهها از تحلیل واریانس چندمتغییره (MANOVA) استفاده شده است.
نتایج: یافتهها نشان داد، بین نمرات تابآوری و راهبرد مسالهمدار در دو گروه افراد وابسته به مواد و عادی تفاوت معنیداری وجود دارد. اما بین دو گروه در راهبرد هیجانمدار و اجتنابی تفاوت معناداری وجود نداشت.
بحث و نتیجهگیری: با توجه به اینکه با افزایش تابآوری و استفاده از راهبرد مسالهمدار، وسوسه مصرف مواد کاهش مییابد، پیشنهاد میشود اقدامات لازم در خصوص ارتقاء تابآوری و آموزش راهبرد مسالهمدار در افراد مبتلا به سوء مصرف مواد انجام شود.
Molaei Yasavoli H, Abdi M. The Comparison of Resiliency and Coping Strategies in Individuals with Drug Addiction and Normal. Socialworkmag 2015; 4 (1) :24-29 URL: http://socialworkmag.ir/article-1-21-fa.html
مولایی یساولی هادی، عبدی منصور. مقایسه تابآوری و راهبردهای مقابله با فشار روانی در افراد وابسته به مواد و عادی. فصلنامه مددکاری اجتماعی. 1394; 4 (1) :24-29