[صفحه اصلی ]   [Archive] [ English ]  
:: درباره نشريه :: آخرين شماره :: تمام شماره‌ها :: جستجو :: ثبت نام :: ارسال مقاله :: تماس با ما :: :: :: :: ::
بخش‌های اصلی
صفحه اصلی::
اطلاعات نشریه::
آرشیو مجله و مقالات::
برای نویسندگان::
برای داوران::
ثبت نام و اشتراک::
تماس با ما::
تسهیلات پایگاه::
::
جستجو در پایگاه

جستجوی پیشرفته
..
دریافت اطلاعات پایگاه
نشانی پست الکترونیک خود را برای دریافت اطلاعات و اخبار پایگاه، در کادر زیر وارد کنید.
..
:: دوره 6، شماره 1 - ( بهار 1396، شماره 20 1396 ) ::
جلد 6 شماره 1 صفحات 43-37 برگشت به فهرست نسخه ها
روایی و پایایی دو پرسشنامه “سنجش میزان راحتی والدین در گفتگو در مورد موضوعات جنسی” و “سنجش میزان علاقه‌مندی والدین به گفتگو در مورد موضوعات جنسی”
بتول یوزباشی1 ، معصومه معارف وند 2، سمانه حسین زاده1
1- دانشگاه علوم بهزیستی و توانبخشی
2- دانشگاه علوم بهزیستی و توانبخشی ، arammaref@gmail.com
چکیده:   (5384 مشاهده)
مقدمه: تربیت جنسی مجموعه اقداماتی است که از دوران اولیه زندگی انسان در جهت رشد متعادل و متناسب غریزه جنسی وی صورت می‌گیرد و خانواده به‌عنوان بنیادی‌ترین عنصر جامعه انسانی در ارائه اطلاعات لازم در این حیطه از تربیت، نقش کلیدی دارد. لذا میزان احساس راحتی والدین در گفتگو در مورد موضوعات جنسی و میزان علاقه‌مندی والدین به گفتگو در مورد موضوعات جنسی به‌عنوان پایه‌های مورد نیاز جهت گرایش والدین به انجام این صحبت‌ها باید مورد سنجش و اندازه‌‌گیری قرار گیرد.
روش: این مطالعه از نوع پیمایشی بود که صد وشصت نفر از والدین ساکن شهر تهران که دارای فرزند سیزده تا شانزده ساله بودند به‌صورت نمونه‌گیری در دسترس وارد پژوهش شدند. دو پرسشنامه‌ “سنجش میزان احساس راحتی والدین در گفتگو در مورد موضوعات جنسی” و “سنجش میزان علاقه‌مندی والدین به گفتگو در مورد موضوعات جنسی” در این پژوهش مورد سنجش روایی و پایایی قرار گرفت که روایی صوری و محتوایی این دو ابزار با استفاده از نظر متخصصان و پایایی آن با استفاده از روش بازآزمون و اجرای آزمون‌های آلفای کرونباخ، ICC و کاپا مورد سنجش قرار گرفت.
نتایج: هشتاد و چهار مادر و هفتاد وشش پدر در این پژوهش شرکت داده شدند که میانگین سنی ایشان چهل دو شش صدم و میانگین احساس راحتی والدین نیز چهل وچهار و سی وسه صدم می‌باشد. در بررسی روایی صوری و روایی محتوایی دو گزاره از پانزده گزاره حذف شدند و در بررسی پایایی نیز آلفای کرونباخ نود و پنج صدم و نمره ICC برای هر کدام از گزاره‌های موجود در پرسشنامه “سنجش احساس راحتی والدین در گفتگو در مورد موضوعات جنسی” در بازه نود صدم تا نود و هفت صدم و مقدار کاپا برای هر کدام از گزاره های موجود در پرسشنامه “سنجش میزان علاقه‌مندی والدین به گفتگو در مورد موضوعات جنسی” در بازه شصت و چهار صدم تا یک قرار گرفت.
بحث و نتیجه‌گیری: دو پرسشنامه ‌“سنجش میزان احساس راحتی والدین در گفتگو در مورد موضوعات جنسی” و “سنجش میزان علاقه‌مندی والدین به گفتگو در مورد موضوعات جنسی” از روایی و پایایی قابل قبولی برخوردار است و می‌توان از این دو پرسشنامه در پژوهش‌های مرتبط با مقوله تربیت جنسی استفاده کرد.
واژه‌های کلیدی: تربیت جنسی، رابطه والد/فرزند، احساس راحتی، روایی و پایایی
متن کامل [PDF 358 kb]   (3658 دریافت)    
نوع مطالعه: پژوهشي | موضوع مقاله: تخصصي
دریافت: 1395/12/2 | پذیرش: 1395/12/10 | انتشار: 1396/8/10
ارسال پیام به نویسنده مسئول

ارسال نظر درباره این مقاله
نام کاربری یا پست الکترونیک شما:

CAPTCHA


XML   English Abstract   Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Youzbashi B, Maarefvand M, Hosseinzadeh S. Evaluation of Validity and Reliability of “Parents Comfort to Discuss about Sex Topics” and “Parents Intention to Discuss about Sex Topics” Questionnaires. Socialworkmag 2017; 6 (1) :37-43
URL: http://socialworkmag.ir/article-1-211-fa.html

یوزباشی بتول، معارف وند معصومه، حسین زاده سمانه. روایی و پایایی دو پرسشنامه “سنجش میزان راحتی والدین در گفتگو در مورد موضوعات جنسی” و “سنجش میزان علاقه‌مندی والدین به گفتگو در مورد موضوعات جنسی”. فصلنامه مددکاری اجتماعی. 1396; 6 (1) :37-43

URL: http://socialworkmag.ir/article-1-211-fa.html



بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.
دوره 6، شماره 1 - ( بهار 1396، شماره 20 1396 ) برگشت به فهرست نسخه ها
Quarterly Journal of Social Work
Persian site map - English site map - Created in 0.22 seconds with 37 queries by YEKTAWEB 4660