1- دانشگاه آزاد اسلامی واحد لاهیجان 2- گروه روانشناسی، دانشگاه آزاد اسلامی واحد لاهیجان ، dr_hamzepoor@yahoo.com
چکیده: (666 مشاهده)
پیشگفتار: طلاق یک پدیده روانی، چند عاملی و چند بعدی است که فرد و خانواده را تحت تاثیر قرار داده و ناهنجاریهای اجتماعی زیادی را ایجاد میکند. هدف پژوهش تعیین اثربخشی روش درمان مبتنی بر پذیرش و تعهد بر کنترل عواطف و حساسیت اضطرابی دربین زنان در شرف طلاق شهرستان لاهیجان بود.
روش: این پژوهش نیمهآزمایشی با طرح پیشآزمون و پسآزمون با گروههای آزمایش و کنترل اجرا شد. جامعهآماری پژوهش را تمامی زنان در شرف طلاق تحت پوشش اداره بهزیستی شهر لاهیجان تشکیل دادهاند. ازاین جامعهآماری سی زن در شرف طلاق با روش نمونهگیری دردسترس انتخاب شدند و بهطور تصادفی در دو گروه هر گروه پانزده نفر جایگزین شدند. گروه آزمایش ده جلسه نوده دقیقهای با روش درمان مبتنی بر پذیرش و تعهد آموزش دید اما گروه کنترل آموزشی دریافت نکرد. پرسشنامه کنترل عواطف و حساسیت اضطرابی در مراحل پیشآزمون و پسآزمون از هر دو گروه تکمیل گردید. دادهها با روش تحلیل کوواریانس و به کمک نرم افزار SPSS19 مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفت.
یافتهها: نتایج نشان داد بین کنترل عواطف منفی و حساسیت اضطرابی گروه آموزش و کنترل تفاوت معناداری وجود دارد. بهعبارت دیگر آموزش مبتنی بر پذیرش و تعهد باعث کنترل عواطف و حساسیت اضطرابی زنان در شرف طلاق شده است.
پیآمد: با توجه به یافتههای پژوهش میتوان نتیجه گرفت که درمان مبتنی بر پذیرش و تعهد بر کنترل عواطف و حساسیت اضطرابی زنان در شرف طلاق اثربخش است. بنابراین میتوان از این درمان برای کنترل عواطف و حساسیت اضطرابی زنان در شرف طلاق بهره برد.
Haghdadi Kelashami R, Hamzehpoor T. Effectiveness of Acceptance Commitment Therapy on Emotional Control and Anxiety Sensitivity among Women on the Verge of Divorce in Lahijan. Socialworkmag 2023; 12 (3) :42-51 URL: http://socialworkmag.ir/article-1-544-fa.html
حقدادی رباب، حمزه پور طاهره. اثربخشی درمان مبتنی بر پذیرش و تعهد بر کنترل عواطف و حساسیت اضطرابی در بین زنان در شرف طلاق شهرستان لاهیجان. فصلنامه مددکاری اجتماعی. 1402; 12 (3) :42-51